uaru

Пляж Пісочниця Безлюдівка - стало ще гірше, Харків пробач

Стало спекотно. Харків плавиться від нестерпної жари. Хочеться на пляж. А з цим питанням зараз дуже складно в нашому улюбленому місті, бо більшість пляжів тупо небезпечно відвідувати. Благо що карʼєри на Безлюдівці вважаються відносно безпечними. Туди й прямуємо.

Пляж Пісочниця Безлюдівка - стало ще гірше, Харків пробач

Чому я з сімʼєю вирішив їхати саме на «старий карʼєр» і саме в Пісочницю? Чесно кажучи я побачив в телеграм каналах скільки народу на «новій Бєзлє», які там пробки то бажання пропало. А в Пісочницю ми їздили до війни й начебто там було цивільно. От і правда що «було»…

Спочатку вʼїзд. Від платний. Причому до війни вартість складала 20 гривень. Зараз же це всі 50. Вхід для пішоходів вільний - це плюс. Так, можна залишити автівку на дорозі, але тішиш себе, що гроші підуть на прибирання території та платиш. Але це якийсь, бляха, треш. Треба хлопцям заїхати й знести той шлагбаум. Тільки реальні хлопці зараз зайняті реальними справами, то їм не до цього. 

Сама територія прибрана. Це добре. Берег з пісочком. Є смітники, дитячий майданчик. Можна орендувати альтанку або шезлонг. Працює кафе. 

Мінуси пляжа - жах для українця

Дозвольте трішки передісторії. Як корінний харківʼянин дуже прискіпливо вивчаю все що повʼязане з містом.

Я завжди пишу про мій улюблений Харків розуміючи його особливості. Багато років наших людей русифікували та навʼязували думку що ми «братья» и «адин народ». З початку війни в Харкові виріс рівень патріотизму до максимальної відмітки, але деякі персони ще не навчилися сприймати російську культуру як ворожу. І коли їм кажеш про те що не треба слухати російську музику або дивитись фільми, вони відповідають щось типу «а це тут причому» або «як це повʼязано».

Так он на пляжі «Пісочниця» в той день гасились пʼяні малолітки. З колонки грала руснява музика яку вони дуже гучно підспівували. Не відомо чи ця музика дійсно подобалась тусовникам, бо коли ті пісні були популярні їх ще і в проєкті не було. Скоріш за все їх батьки передали цю погану звичку. На пляжі між собою люди обговорювали цей момент, але зауваження ніхто не зробив. Нагадаю що на цей випадок є навіть стаття закону. Пряма заборона на публічне відтворення такого контенту.

Але жахливо навіть не це. На барі Безлюдівського пляжа «Пісочниця» грала майже така сама музика. А це власники пляжу. Тому рекомендувати це місце я точно не можу. От і де тепер купатися? Попре чистий пляж і відносно чисту воду сама атмосфера дуже жахлива. Нагадує погані російські фільми с жахливими дешевими саундтреками. Душе гріє що не весь Харків такий. Частина його вже прогресивна, адекватна і культурна. Чекаємо коли цивілізація прийде і на пляжі Безлюда.

Відгуки