uaru

Суші: види та як навчитися їх розрізнювати?

У чому полягає популярність суші по всьому світові? Головна причина популярності суші полягає в їх різноманітті. Кожна людина може обирати варіанти на свій смак. Суші у Львові виготовляють з найкращих продуктів, постійно вдосконалюючи рецептуру, щоб клієнти отримали незабутні враження. Хтось звик замовляти тільки “Каліфорнію” або “Філадельфію”. Але світ суші дуже багатий і ми хочемо привідкрити вам завісу та розказати які ж насправді існують види суші.

На які різновиди поділяють суші?

Багато європейців всі страви з рису, риби і водоростей називають просто одним словом “суші”. Але японці вважають інакше. Суші у них називають тільки самий простий варіант страви. Це коли просто роблять клубок з рису і зверху кладуть шматок сирої риби. Отже, які традиційні різновиди суші популярні у Японії.

  • На першому місці - це сашимі. Погодьтеся, багато хто навіть не знав про існування такої страви. Не дивлячись на свою простоту, це доволі популярний варіант в Японії. І що найбільш є незвичним для нас, то це відсутність у складі рису. Береться просто шматочок сирої риби або ж використовують морепродукти і подають з зеленню або овочами. А можуть подати і взагалі без додаткових інгредієнтів.
  • Класичний варіант суші - нігірі. З клейкого рису (звареного та просоченого рисовим оцтом) формується прямокутник. Зверху викладають шматочки сирої риби: тунця або лосося. А щоб нігірі тримали форму, їх перев’язують смужками норі.
  • Є ще один класичний варіант - це темакі. Готують його практично як і нігірі, але відрізняється за формою. Темакі роблять у формі конуса. Оболонкою тут служить лист водорості норі, який згортають за формою конуса, а начинка знаходиться всередині.
  • Ну і наостанок згадаємо про ще одну класику - макі. Японці, коли готують макі, використовують тільки рис, рибу і водорості. Тут немає інгредієнтів, до яких ми звикли, на кшталт, вершкового сиру, авокадо та інших продуктів. То все вже пізніше додали американці, а потім і європейці. Японські макі скручують у форму ролів.

Це ми розповіли про основні класичні варіанти суші, які вживають японці. Існує ще безліч інших варіацій, але ми про них згадувати не будемо, тому що їх не так часто використовують.

Суші й роли, які найчастіше можна зустріти в європейських закладах?

  • Футомакі. Це роли, в які крім рису, водорості і риби додають крем-сир, огірок, авокадо, овочі, гриби та інші продукти. Єдина особливість футомакі, що роли мають більші розміри, а ніж звичні нам роли.
  • Уромакі. Найбільш популярні серед європейців. Чого тільки вартує згадати відомі “Каліфорнію” і “Філадельфія”, які знають та люблять по всьому світу. Найчастіше в цих рецептах водорості знаходяться всередині, а рис зовні. Прикрашають зазвичай такі роли ікрою з риб.
  • Хосомакі. Простий варіант ролів, де водорості розташовані зовні. В якості начинки використовують рис, курку, рибу, овочі.

Якщо після прочитання статті у вас розігрався апетит, то просто зробіть замовлення в NOA і менше ніж за годину кур’єр буде біля ваших дверей.

Відгуки