uaru

Відмова від гонитви за грошима: як стати по-справжньому щасливим

Запам'ятайте, зарубайте собі де завгодно, НІКОЛИ гроші не замінять щастя бути самим собою! Так, я знаю, це звучить як кліше з бульварного роману, але тільки послухайте мене. Я прожила вже не один десяток років і що тільки не намагалася знайти на цьому шляху до щастя. Шукала кохання - не знайшла щастя. Гналася за грошима - все одно не знайшла щастя. Завела дитину, оточила себе родичами - підсумок: дитина виросла і пішла своєю дорогою, а родичі стали такими далекими і чужими, що хоч кричи в порожнечу.

Як стати по-справжньому щасливим

Так ось, після всіх цих експериментів і життєвих випробувань, я зрозуміла: щастя - це бути собою. Не грати за чужими правилами, не задовольняти чиїсь очікування, а просто жити для себе так, як хочеться. І що найдивовижніше, гроші тут особливої ролі не відіграють.

Чи потрібні для щастя гроші?

Зараз напевно хтось із вас подумає: "Ну звичайно, як же не потрібні? У тебе є дах над головою, що поїсти і тепле ліжко". І ви маєте рацію, в якомусь сенсі. Гроші вирішують базові потреби, але, друзі мої, після певного моменту, вони перестають приносити радість. І замість того, щоб насолоджуватися життям, ми починаємо переслідувати новий айфон, круту відпустку і модні кросівки.

Давайте поглянемо на це з іншого боку: уявіть, що у вас є все. Абсолютно все. Особистий літак, вілла на Мальдівах, колекція вінтажних авто. Питання: ви щасливі? А тепер уявіть, що вам потрібно все це обслуговувати. У вас немає часу. Ви живете за розкладом, як робот. Ось він, парадокс: більше грошей, більше проблем!

Уроки щасливого життя

Дозвольте поділитися кількома особистими уроками:

  • Кохання. Ах, ці голлівудські фільми нас обманюють з юних років. Ми мріємо про принца на білому коні або красуню, яка зрозуміє нас із півслова. Але, правда в тому, що ідеальних людей не існує. І щастя не в тому, щоб знайти когось, хто заповнить ваші порожнечі, а в тому, щоб навчитися бути щасливим самому. Партнер не повинен бути вашим особистим психологом або банкоматом, він повинен бути вашим соратником.
  • Гроші. Були в мене і злети, і падіння. У якийсь момент я зрозуміла, що щастя в тому, щоб мати рівно стільки, скільки потрібно для комфортного життя. Це не означає, що потрібно відмовитися від усього і жити в хатині. Це означає, що досить ганятися за кожною гривнею, немов за морквиною перед носом осла.
  • Родичі. Так, вони можуть бути близькими по крові, але це не означає, що вони розуміють вас або приймають ваш шлях. Іноді сім'я - це ті люди, яких ви обираєте самі, а не ті, з ким у вас спільні гени. І якщо родичі вас не підтримують, це їхня проблема, а не ваша.

Чому гроші не зроблять вас щасливим: уроки життя без фальші

Практичні поради

Тепер, трохи корисного:

  • Визначте свої справжні бажання. Чого ви насправді хочете? Переконайтеся, що це справді ваше бажання, а не те, що нав'язали вам суспільство, реклама чи очікування оточуючих.
  • Ставте особисті кордони. Навчіться говорити "ні". Це ваше життя, і ніхто не повинен вам диктувати, як його прожити. Якщо хтось наполягає, що вам потрібно "більше старатися", щоб заробити більше грошей, дайте йому мандарин і відправте до ялинки. Нехай відсвяткує вашу свободу вибору.
  • Навчіться насолоджуватися малим. Щастя в дрібницях: у запаху свіжого хліба, у ранковому сонці, у розмові з другом. Не шукайте щастя в матеріальних речах, шукайте його в моментах.
  • Не порівнюйте себе з іншими. У когось може бути будинок красивіший, машина дорожча, але це їхній шлях. Ваш - унікальний і не менш важливий. Якщо вже порівнювати, то тільки свої сьогоднішні досягнення з учорашніми.

Бути ЛЮДИНОЮ - це не так просто, як здається. Світ нас оточує зомбі, мутантами і біороботами, які слідують за грошима як миші за сиром. Але якщо ви наважитеся бути справжнім, залишитися собою, то вам відкриються такі горизонти, про які ці бігуни за морквиною і не мріяли.

Вибір за вами: бути справжнім і вільним або прикидатися, що гроші - це щастя. Пам'ятайте, життя - не гонитва за "морквиною", а шлях, який ви обираєте самі. Щастя вам на цьому шляху!

Відгуки