uaru

Пошук IT фахівців на роботу рекрутерами

Цього разу трохи розширимо дискусію про пошук IT спеціалістів та з’ясуємо чи дійсно програма підготовки рекрутерів (https://www.evotalents.school/) відповідає вимогам сучасного ринку праці.

Існує багато бізнес-шкіл та інших навчальних платформ, які надають освітні послуги та допомагають претендентам опановувати нові сучасні професії. Частина таких програм організована саме на базі рекрутингових агенцій. Це дозволяє залучати до навчання досвідчених практикуючих рекрутерів та надавати слухачам найбільш актуальну та сучасну інформацію. Якщо ми говоримо про пошук спеціалістів у сфері IT, то тут відбувається постійна зміна трендів у результаті активного розвитку технологій.

Поради для рекрутерів початківців

Для тих, хто мріє навчитись тонкощів рекрутингу, варто більше дізнатися про цю професію та розібратися у її специфіці. Наведемо декілька фактів та рекомендацій.

1. Непогано, якщо ви вже маєте освіту у галузі маркетингу, менеджменту або управління персоналом. Гарними рекрутерами можуть також стати випускники факультетів психології та журналістики.

2. Рекрутинг це не зовсім про пошук спеціалістів. Хоча це, на перший погляд, очевидно. Рекрутеру не менш важливо бути продажником, - вміти продати вакансію. На ринку праці ці вміння дуже цінуються.

3. Вища освіта не є обов’язковою умовою для роботи рекрутером, але без неї важко працювати у цій сфері та будувати кар’єру.

4. Досвідченим рекрутер стає у середньому після двох років роботи. Відповідно, з таким досвідом зростає і заробітна плата.

5. Працюючи в IT рекрутингу, обов’язково потрібно вивчати галузь та слідкувати за змінами й тенденціями у ній.

Тренінги та постійне навчання рекрутера

А ще рекрутинг в IT – це про експертність. Важливо досконально розбиратися у роботі та сфері, в якій працюєте.

Повернемося до навчання. Серед дисциплін та тем, які вивчають на курсах рекрутерів, велика увага останнім часом приділяється сорсингу. Заведено вважати, що сорсинг – це один із напрямків рекрутингу. Хоча існує й інша думка і в багатьох західних країнах сорсерів виділяють в окрему професію. Хай там що, тренінг з сорсингу кандидатів займає почесне місце у програмі навчання рекрутерів.

Є курси, де методики сорсингу викладають окремо. Саме для тих, хто хоче заглибитись у технічні нюанси процесів з пошуку кандидатів. Між рекрутерами та сорсерами є ще одна, на перший погляд, неочевидна відмінність:

-        Рекрутингова робота побудована на спілкуванні з кандидатами: листуванні, телефонних розмовах, проведенні співбесід та інтерв’ю;

-        Сорсери займаються технічним пошуком. Спілкування з кандидатами не входить в їх прямі обов’язки. Вони можуть знаходити лише контактні дані кандидатів і передавати їх у подальшу роботу рекрутерам.

Тобто для тих, хто не любить постійне спілкування з людьми, робота сорсера виглядає дуже привабливою. Натомість ті хто прагне соціуму та спілкування, можуть повністю реалізувати свої таланти на позиції рекрутера.

Будь-яка робота потребує самовіддачі. Прагнення проявити себе у сучасній та престижній професії повинно знайти спосіб реалізації. Рекрутинг у сфері IT у цьому випадку відповідає практично всім необхідним критеріям.

Відгуки