uaru

Які сковорідки найкращі?

Через велику кількість пропозицій на сучасному ринку товарів для дому, з вибором якісної сковорідки можуть виникнути складності навіть у досвідчених господинь. А новачки в кухонній справі легко можуть загубитися у значному асортименті форм і матеріалів. Розгляньмо детальніше тонкощі вибору та особливості конструкцій, що допоможе вам прийняти виважене рішення.

Які сковорідки найкращі?

Керамічна сковорідка – матеріали виготовлення

Сковороди бувають різних видів — жаровні, класичні моделі, гриль, сотейники, ВОК, млинці. Підбирати модель слід виходячи з гаданих цілей використання. На момент підбору в першу чергу слід звертати увагу на матеріали виготовлення предмета кухонного начиння, що цікавить. Саме від якісних характеристик та міцності матеріалів безпосередньо залежить зручність у використанні та експлуатаційний термін виробів. При виготовленні сковорідок використовуються такі матеріали:

  • Алюміній. Сковороди відрізняються невеликою вагою, часто оснащені антипригарним покриттям, що дозволяє готувати їжу без використання олії. Основними перевагами є легкість та швидке нагрівання. Але варто вказати і про недоліки – заборонено використання сталевих лопаток, які можуть зашкодити поверхню.
  • Чавун. Моделі характеризуються рівномірним нагріванням та тривалим збереженням тепла. До того ж їжа на таких сковорідках не пригорає. Мінусом є схильність до утворення корозії та значну вагу.
  • Сталь. Такі сковороди переважно використовуються для розігріву продуктів та обсмажування. Метал не виділяє шкідливих речовин при перегріванні, відрізняється легкістю та не надає їжі сторонніх запахів та присмаків.

Сковорідка з кришкою – вибираємо покриття

Для зручності у процесі приготування їжі сучасні виробники покривають сковороди спеціальним антипригарним покриттям. Найбільш популярними є:

  • Тефлон. Переважно це покриття наноситься на сковороди зі сталі та алюмінію. Тефлонове покриття відрізняється стійкістю до дії високих температур. Для перевертання продуктів рекомендується користуватися лопаткою із пластику або дерева, оскільки завдяки цьому запобігає дряпанню тефлону.
  • Кераміка. Це покриття є екологічним, міцним та довговічним. Відзначається рівномірне і швидке прогрівання, до того ж поверхня досить повільно остигає. Шляхом цього приготовлена їжа довше залишатиметься гарячою.
  • Мармур. Кам'яне покриття відрізняється високою міцністю та довговічністю. сковорода з покриттям з каменю прогрівається рівномірно по всій поверхні, що є запорукою повного прожарювання страви. До того ж камінь відрізняється стійкістю до механічних пошкоджень, що дозволяє використовувати металеві аксесуари для перевертання продуктів.
  • Титан. Це покриття є екологічним та абсолютно безпечним для людського здоров'я. При цьому експлуатаційний термін таких сковорідок досить значний, може становити понад 20 років.

Де купити сковорідку із кришкою?

Придбати сковорідку можна на сайті https://oneprice.ua/skovoridki/. У нашому каталозі представлені товари від надійних виробників у широкому ціновому діапазоні. Завдяки цьому кожен покупець зможе підібрати оптимальне рішення саме для себе з урахуванням власних уподобань та побажань. Наші консультанти із задоволенням дадуть відповіді на ваші запитання та допоможуть з вибором.

Відгуки