uaru

Особливості поліпропіленових труб

Труби із поліпропілену – це різновид пластикових труб, для виробництва яких використовується суміш етилену і сополімерів поліпропілену. Такі високотехнологічні вироби є важливим рішенням в сучасній сантехніці. Їх технічні і експлуатаційні характеристики дозволяють використовувати ППР-труби не тільки для подачі холодної води, а й для організації систем опалення і прокачки нагрітих технічних хімічно активних рідин.

Особливості поліпропіленових труб

Труби ППР можуть бути використані при екстремальних температурах в діапазоні від -20 до 95 градусів по шкалі Цельсія, не втрачаючи при цьому міцності і не деформуючись від перепадів температури. На сьогодні на ринку представлені різноманітні моделі, які відрізняються своїми характеристиками і сферами використання.

Переваги поліпропіленових труб

Розглянемо основні властивості виробів, які забезпечують їх переваги над основними конкурентами, включаючи труби із металу і металопластику.

  1. Доступність. Труби і фітинги є широко доступними для будь-якої категорії користувачів, буде це приватний домовласник, підприємець чи бізнес-організація. Наприклад, ознайомитися з пропозиціями можна, перейшовши за посиланням https://skvagina.com.ua/ua/otoplenie/truba-ppr-fitingi/.
  2. Довговічність. Мінімальний строк служби труб із поліпропілену складає п’ятдесят років. При дотриманні всіх рекомендацій і правил експлуатації термін придатності може бути більшим. Таким чином, дані вироби забезпечують фінансову ефективність при невисоких початкових затратах на покупку і монтаж.
  3. Корозійна стійкість. Завдяки властивостям матеріалу, ППР-труби характеризуються високими показниками стійкості до утворення корозії. Вони не вступають в хімічну реакцію з кислотами і лужними речовинами, що робить їх ефективним вибором для монтажу домашнього та промислового водопроводу.
  4. Простота монтажу. В залежності від конкретного типу поліпропіленових труб, складність монтажу може бути різною. Але в цілому цей процес не займає багато часу. Їх просто з’єднувати, розрізати і транспортувати. Встановлення виробів не потребує використання хімічно активних речовин, в тому числі клею, що запобігає додатковому забрудненню транспортованих рідин.
  5. Стійкість до високих температур рідини. Деякі категорії поліпропіленових труб здатні витримувати температуру рідини до 95 градусів за Цельсієм, що дозволяє використовувати їх не тільки для монтажу теплої підлоги та системи опалення, але й для транспортування нагрітих промислових рідин і відходів. 

Відгуки